Om oss


Sandviks Fisk och Hamnkök är ett genuint familjeföretag som drivs av andra generationen Johansson. 

Det började år 2000 när Gösta Johansson öppnade upp de blåa portarna till Sandviks Fisk och Gatukök, som det då hette, för första gången. Till en början var det enbart Gösta och hans brorsdotter Carina Johansson som drev företaget. Redan från starten serverades rätter som strömming med mos, knäckeströmming och laxpaj.

lillemortext2red.

Efter något år anställdes Lillemor Bursell som började tillaga flera av de delikatesser som än idag återfinns i fiskdisken och restaurangen. Delikatesser som inkokt lax, viltgryta, inkokt ål och stekt ål görs på  gammaldags visLillemor är även upphovsmakare till våra unika och populära ostpanerade gäddfärsbiffar, som du inte hittar någon annanstans.

Efter ytterligare några år började företaget växa och säsongen utökades. Från att ha haft öppet från påsk till två veckor in i augusti, håller man nu öppet ända från påsk till jul. I samma veva infördes den mycket uppskattade jultallriken. Så småningom fick restaurangen också alkoholrättigheter.

År 2012 tog Carina Johansson över företaget, som då bytte namn till Sandviks Fisk och Hamnkök.

personalred.

Idag är Sandviks Fisk och Hamnkök en mycket populär restaurang och fiskaffär, som under högsäsong har flera hundra besökare varje dag. Under sommaren arbetar 20-25 anställda på företaget och under lågsäsong 3-5 anställda.

Varmt välkomna!

Uses wordpress plugins developed by www.wpdevelop.com